Wees wijs en ga alleen met toestemmingsformulier met je kinderen op reis!

Je hebt er zo naar uitgekeken! En je hebt het als je het jou vraagt ook echt wel verdiend. Een heerlijke vakantie naar het buitenland met je kinderen. Even lekker alle tijd voor elkaar. Zwemmen, genieten van het mooie weer en leuke steden bezoeken. De koffers zijn gepakt en jullie waren op tijd op Schiphol om de lange wachtrijen te kunnen doorstaan. Het is gelukt! Alleen nog door de douane en dan kun je richting de vertrekhal. Je geeft je paspoorten af en dan opeens vraagt de strenge dame achter de balie om het toestemmingsformulier. Het toestemmingsformulier? Je vraagt wat ze bedoelt en ze begint te zuchten. Weer zo’n ouder die het niet goed geregeld heeft. Het is schering en inslag. Je weet niet waar ze het over heeft, maar begint het wel een beetje warm te krijgen. Uiteindelijk kom je erachter dat je je ex-partner een formulier had moeten laten tekenen waarin hij of zij akkoord geeft voor jouw reis met de kinderen naar het buitenland.

Ach zo’n vaart zal het toch niet lopen, hoor ik je denken? Nou daar kun je nog flink in vergissen. Schiphol heeft afgelopen jaar de computersystemen aangepast, waardoor ze hier veel strenger op kunnen en ook zullen controleren. Dus wees wijs en ga alleen met toestemmingsformulier met je kinderen op reis!

Je kunt het formulier downloaden via deze website. 

En weigert je ex-partner te tekenen? Dan kunnen we vervangende toestemming vragen bij de rechter. In bijna alle gevallen wordt dit gewoon toegewezen. Neem dan wel op tijd contact met ons op, want de rechtbanken hebben het heel druk.

Meer berichten

Ouderschapsplan APK

Het staat er standaard in: De ouders zullen dit ouderschapsplan jaarlijks met elkaar evalueren en daar waar nodig aanpassen. Maar

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op of stuur een berichtje.

Wij zijn hét advocatenkantoor in Langedijk en omstreken, met een West-Friese no-nonsense mentaliteit. Wij zijn toegankelijk, eerlijk en oplossingsgericht; onzinnige procedures, daar doen wij niet aan.

Onze locatie

Dorpsstraat 608
1723 HJ Noord-Scharwoude

Over ons

© Molenaar & Hermes Advocaten & Mediators