Verbintenissenrecht

Het woord zegt het al: dit gaat over een officiële verbintenis die je met een andere partij bent aangegaan. Een koopovereenkomst bijvoorbeeld, een overeenkomst van opdracht of een geldleningsovereenkomst. Als de afspraken, waarvoor je allebei hebt getekend, door de ander niet worden nagekomen, kun je onze hulp inschakelen. Het is belangrijk om dat snel te doen, weten wij. Want wie geen goede ingebrekestelling stuurt, staat bij de rechter uiteindelijk met lege handen.

Overigens: ook als je geen contract hebt gesloten, kun je aangesproken worden. Bijvoorbeeld als er sprake is van een onrechtmatige daad en de ander schade heeft opgelopen. Ook dan is snel handelen van belang, om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Ben je zelf gedagvaard? Dan is het belangrijk om een advocaat in te schakelen die je kan bijstaan. Is het vonnis al voltrokken maar had je geen advocaat ingeschakeld? Misschien heb je daar nu wel spijt van… Wij kunnen kijken of er nog mogelijkheden zijn om dit op te lossen. Haast is hierbij geboden, want de termijn waarin je dit kunt doen is vaak beperkt.

Heb je vragen?
Kom dan langs op ons gratis inloopspreekuur (donderdag 10-12 uur), bel ons (0226-748048) of stuur jouw vraag via het contactformulier.