Ouderschapsplan APK

Het staat er standaard in: De ouders zullen dit ouderschapsplan jaarlijks met elkaar evalueren en daar waar nodig aanpassen. Maar heb jij dit ooit gedaan? Waarschijnlijk niet.

We laten wel elk jaar onze auto apk keuren. En ons huis laten we ook eens in de paar jaar schilderen. Maar als het gaat om ons grootste bezit, de kinderen, wordt het ouderschapsplan dat ooit is opgesteld, nagenoeg nooit herzien. Dit terwijl het wel heel belangrijk is om dit te doen. Ik werd daar vorige week tijdens een scheidingscongres haarfijn op gewezen. Op dit congres sprak een jongvolwassene, die werkzaam is als buddy bij Villa Pinedo. Zij vertelde dat haar ouders uit elkaar gingen toen ze een jaar of 7 was. Dit ging in goede harmonie. De ouders kwamen co-ouderschap overeen en regelden alles rondom de kinderen heel goed. Ook het meisje en haar broertje vonden de regeling prima. Toen het meisje echter naar de middelbare school ging, vond ze de co-ouderschap steeds lastiger vol te houden. Dan was ze bij de ene ouder en dan lag het wiskundeboek dat ze nodig had, net bij de andere ouder. Kon ze weer een half uur op en neer fietsen om het te halen …. Ze kreeg behoefte aan 1 vast thuis, in plaats van twee huishoudens met spullen en regels. Het meisje in kwestie durfde dit echter niet te zeggen tegen haar ouders, bang om hen te kwetsen. Jarenlang heeft ze aangemodderd en werd ze steeds ongelukkiger. Uiteindelijk was het voor haar niet meer vol te houden en ging ze het gesprek aan met haar ouders. Dit was niet gemakkelijk, maar ze was blij dat ze het gedaan had en achteraf gezien had ze dit veel eerder moeten doen. Hoewel het voor haar ouders, zeker de ouder waar ze voortaan minder vaak wilde zijn, geen leuke boodschap was, begrepen ze haar wel en vonden ze een oplossing. Hoe fijn had het voor dit meisje geweest als haar ouders eerder om tafel waren gegaan om het ouderschapsplan te evalueren en herzien. Dan had het meisje bijv. haar verhaal kunnen doen bij de mediator en was eerder aan het licht gekomen waar ze mee worstelde. Hieruit blijkt dus hoe belangrijk het is om eens in de zoveel tijd het ouderschapsplan te herzien.

Wil jij ook een ouderschapsplan apk laten uitvoeren, neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Meer berichten

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op of stuur een berichtje.

Wij zijn hét advocatenkantoor in Langedijk en omstreken, met een West-Friese no-nonsense mentaliteit. Wij zijn toegankelijk, eerlijk en oplossingsgericht; onzinnige procedures, daar doen wij niet aan.

Onze locatie

Dorpsstraat 608
1723 HJ Noord-Scharwoude

Over ons

© Molenaar & Hermes Advocaten & Mediators