Mediation

Wie er wel eens mee te maken heeft gehad, zal het kunnen beamen: de gang naar de rechtbank is er niet een waar je op zit te wachten laat staan dat het een pretje is. Zo’n procedure duurt altijd langer dan je zou willen en kan ook behoorlijk in de papieren lopen. Om nog maar te zwijgen over het verdriet waar je mee te maken zal gaan krijgen als een rechter naar de zaak kijkt. Gelukkig zijn er ook veel gevallen waar een andere oplossing mogelijk is. Mediation is er zo een.

Marina en Luella zijn behalve advocaten ook erkend mediators. Zij zoeken graag in deze functie naar mogelijkheden om een geschil op te lossen zonder tussenkomst van de rechter. Sterker nog, het is een van de eerste vragen die wij stellen: zou dit ook met mediation geregeld kunnen worden? Want de ervaring leert ons dat als je er in goed overleg weet uit te komen, dit beide partijen veel ellende en tijd kan besparen. En ook voor je kinderen en je omgeving is het prettig dat jullie op deze wijze tot een oplossing kunnen komen. Vaak blijf je elkaar immers ook in de toekomst tegenkomen.

Bij mediation, oftewel professionele bemiddeling, gaan we met elkaar om tafel zitten om te zoeken naar oplossingen waar iedereen zich in kan vinden. Bij een dergelijke bemiddeling zijn wij noch de advocaat van de ene noch van de andere partij. Wij stellen ons professioneel maar onafhankelijk op en wegen de belangen af. Bruggenbouwers noemen ze ons ook weleens, die voor beide partijen gewoon het allerbeste willen.