Mag je als manager een app met hartjes sturen aan ondergeschikte collega?

Begin dit jaar (2023) heeft de rechtbank Amsterdam een uitspraak gedaan in arbeidszaak tussen Primark en een van haar werknemers met een actueel onderwerp. De betreffende werknemer was storemanager en had naar een van zijn collega’s waar hij leiding over gaf een appje gestuurd met hartjes. Mag dat? Of is dat een gevalletje van MeToo? De Primark vond dat er sprake was van grensoverschrijdend gedrag en wilde de manager ontslaan. De rechter dacht hier anders over en oordeelde dat er van seksuele of flirterige berichten geen sprake was. De Primark moest de manager dan ook in dienst houden.

Twijfel jij ook wel eens aan wat je wel of niet kan zeggen tegen een collega? Claudia de Breij gaf een handig ezelsbruggetje in haar Oudejaarsconferentie: je kunt alles tegen je collega zeggen wat je ook tegen je moeder kunt zeggen….

De volledige uitspraak kun je hier lezen:

https://ECLI:NL:RBAMS:2022:7677

 

Meer berichten

Ouderschapsplan APK

Het staat er standaard in: De ouders zullen dit ouderschapsplan jaarlijks met elkaar evalueren en daar waar nodig aanpassen. Maar

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op of stuur een berichtje.

Wij zijn hét advocatenkantoor in Langedijk en omstreken, met een West-Friese no-nonsense mentaliteit. Wij zijn toegankelijk, eerlijk en oplossingsgericht; onzinnige procedures, daar doen wij niet aan.

Onze locatie

Dorpsstraat 608
1723 HJ Noord-Scharwoude

Over ons

© Molenaar & Hermes Advocaten & Mediators