Kun je geschillen over kinderopvang en huiswerkbegeleiding voorleggen aan de rechter?

Ouders die uit elkaar zijn, kunnen niet altijd even goed met elkaar communiceren. Regelmatig zijn zij het niet eens met de wijze waarop de andere ouder voor de kinderen zorgt. Dit kan leiden tot behoorlijke frustraties. Soms lopen die frustraties zo hoog op dat ouders de rechter vragen om een knoop door te hakken. Een zaak die recent speelde bij het Gerechtshof ’s Hertogenbosch is daar een goed voorbeeld van. In die zaak vond de moeder het heel vervelend dat de vader hun dochter zonder overleg naar de buitenschoolse opvang liet gaan als zij vrij was van school. De moeder was in die gevallen soms ook thuis en wilde dan graag voor de dochter zorgen. De dochter wilde ook liever naar de moeder in plaats van naar de bso. Ook vond de moeder dat de vader hun dochter te weinig hielp bij haar huiswerk. Wat vond de rechter van dit alles? Die maakte korte metten met de zaak. Dit soort onderwerpen horen volgens het Gerechtshof niet thuis bij de rechter.

Gelukkig is er een andere oplossing voor dit soort problemen. Ouders kunnen zich wenden tot een parenting coordinator. Een parenting coordinator is een tussenvorm tussen een mediator en rechter. Als bemiddeling tussen de ouders niet lukt, hakt de parenting coordinator een knoop door.  Dit is bindend voor beide ouders, net zoals een uitspraak van de rechter zou zijn. Bij ons op kantoor is Marina Molenaar geschoold als parenting coordinator. Neem vooral contact met haar op als u vragen heeft over dit traject.

Lees hier de volledige uitspraak: ECLI:NL:GHSHE:2023:127

Wil je meer lezen over parenting coordinator? Zie https://parentingcoordination.nl/

Meer berichten

Ouderschapsplan APK

Het staat er standaard in: De ouders zullen dit ouderschapsplan jaarlijks met elkaar evalueren en daar waar nodig aanpassen. Maar

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op of stuur een berichtje.

Wij zijn hét advocatenkantoor in Langedijk en omstreken, met een West-Friese no-nonsense mentaliteit. Wij zijn toegankelijk, eerlijk en oplossingsgericht; onzinnige procedures, daar doen wij niet aan.

Onze locatie

Dorpsstraat 608
1723 HJ Noord-Scharwoude

© Molenaar & Hermes Advocaten & Mediators