Kinderrechter kritisch op eigen functioneren

Net als de rechters in de toeslagenaffaire, hebben de kinderrechters ook gereflecteerd op hun eigen handelen. Zij vroegen zich af of ze de afgelopen jaren wel voldoende kritisch zijn geweest naar overheidsinstellingen zoals de Raad voor de Kinderbescherming en Jeugdbescherming. Op 2 januari 2023 volgde het reflectierapport, waaruit blijkt dat er op dit vlak zeker ruimte is voor verbetering. Ouders blijken zich lang niet altijd gehoord te voelen.

Wij herkennen ons in het rapport. Er is zeker ruimte voor een kritischere houding naar de RvdK en GI, die vaak niet aan waarheidsvinding doen en te maken hebben met personeelsgebrek wat ten koste gaat van de kwaliteit. Maar we hebben ook bewondering voor de kinderrechters, die dag in, dag uit, knopen moeten doorhakken voor gezinnen, die daar zelf niet meer in slagen. De kinderrechters die wij tegenkomen geven er bijna altijd blijk van het dossier goed gelezen te hebben en weloverwogen keuzes te maken. Ook dit mag gezegd worden.

Voor het hele rapport verwijzen we naar onderstaande link.

https://Rechtspraak-publiceert-reflectierapport-familie–en-jeugdrechters

 

Meer berichten

Ouderschapsplan APK

Het staat er standaard in: De ouders zullen dit ouderschapsplan jaarlijks met elkaar evalueren en daar waar nodig aanpassen. Maar

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op of stuur een berichtje.

Wij zijn hét advocatenkantoor in Langedijk en omstreken, met een West-Friese no-nonsense mentaliteit. Wij zijn toegankelijk, eerlijk en oplossingsgericht; onzinnige procedures, daar doen wij niet aan.

Onze locatie

Dorpsstraat 608
1723 HJ Noord-Scharwoude

Over ons

© Molenaar & Hermes Advocaten & Mediators