Jeugdzaken

Wat zijn nou precies: jeugdzaken?

Dat je kind naar de kinderopvang gaat? Genoeg vrienden en vriendinnen heeft? Gezond eet? Mooie cijfers haalt? Nee, allemaal niet. In onze praktijk hebben jeugdzaken alles te maken met gezinsproblemen die je boven het hoofd groeien. Nu is het zo dat je in ons land bij allerlei instanties kunt aankloppen voor hulp bij opvoeding en de zorg voor je kind, maar als blijkt dat de situatie ondanks alle hulp toch uit de hand dreigt te lopen, dan is het in datzelfde landje zo geregeld dat de kinderbescherming kan ingrijpen. Op zo’n moment krijgen jij en je gezin te maken met het jeugdrecht.

Specialisten
Alle advocaten binnen ons kantoor hebben jarenlange ervaring met het jeugdrecht. Zaken als een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing komen helaas meer dan eens voor en dan is het een geruststellende gedachte dat je terug kunt vallen op de kennis en kunde van deze dames.

Als jeugdrechtadvocaat kunnen wij je helpen brieven te ontcijferen, besluiten uit te leggen en de eventuele praktische gevolgen in kaart te brengen. Kortom wij zorgen ervoor dat je er niet alleen voor staat. Hangt jouw gezin een ondertoezichtstelling (ots) boven het hoofd? Dan is dat heel ingrijpend. Opeens heb je het niet alleen meer voor het zeggen, maar krijg je een jeugdbeschermer die over je schouder meekijkt. Misschien zien we met elkaar een andere oplossing en kunnen we dit voorkomen. Wij kunnen vertellen wat je rechten zijn en waar je allemaal aan kunt en moet denken in het contact met de instanties.

Uiteindelijk is het de kinderrechter die bepaalt of een kind onder toezicht wordt geplaatst of, in het ergste geval, dat hij of zij uit huis wordt geplaatst of jou het gezag wordt ontnomen. Het valt te raden hoe groot de impact daarvan is. Niet alleen op jou, maar ook op de kinderen. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je je laat bijstaan door een deskundige advocaat die je kan begeleiden en er voor je is.

Wil je onze hulp of advies? Neem dan contact met ons op 0226-748048, stuur jouw vraag via het contactformulier of kom langs op ons gratis inloopspreekuur (donderdag 10-12 uur).