Familiezaken

Je hoort het meer dan eens om je heen. Op verjaardagen, het schoolplein, bij de kapper of langs de lijn van het voetbalveld. “Wist je het al? De buren gaan scheiden.” Of: “De ouders van Mees en Sam wonen niet meer samen.” Natuurlijk hoopte je dat het jullie nooit zou overkomen. Misschien was je er zelfs wel van overtuigd. Maar niemand weet nu eenmaal precies wat het leven in petto heeft. En dat is misschien maar goed ook! Maar als blijkt dat de koek op is dan moeten er wel zaken geregeld worden, vooral als er kinderen in het spel zijn.

Scheiden doe je niet voor de lol
Als je tot de conclusie komt dat het zo niet langer kan en dat scheiden onvermijdelijk is, dan komt er een hoop op je af. Boosheid, verdriet, verwarring, schuldgevoel, pijn, onzekerheid of wellicht opluchting. Emoties genoeg in elk geval, die je van tevoren niet hebt kunnen voorspellen of bedenken. Geen mens is immers gelijk. Maar zoals jullie ooit een handtekening hebben gezet onder een verbintenis zal dat bij een scheiding niet anders zijn. Juridisch komt er altijd meer bij kijken dan je misschien had verwacht. Zo moeten spullen worden verdeeld, financiële zaken worden afgehandeld, pensioenrechten in kaart gebracht en – als er kinderen zijn – goed gekeken worden naar eventuele alimentatie, co-ouderschap of een andere omgangsregeling. “Zomaar” wat zaken die aan de orde zouden kunnen komen.  

Dan is het natuurlijk heel fijn als je kunt terugvallen op een advocaat die verstand heeft van het personen- en familierecht. Onze advocaten houden zich dagelijks bezig met familiezaken: (echt)scheidingen en alles wat daar bij komt kijken, maar ook het regelen van gezag en erkenning of bijvoorbeeld een voornaamswijziging. 

Wil je ons advies?
Bijvoorbeeld voordat je trouwt of een overeenkomst tekent? Of heb je behoefte aan een second opinion? Neem dan vrijblijvend contact met ons op (0226-748048), stuur jouw vraag via het contactformulier of kom langs op ons gratis inloopspreekuur (donderdag 10-12 uur).

Wist je dat!
– Wij ook voordelig een alimentatie APK voor je kunnen uitvoeren?