Dorpsstraat 608
1723 HJ Noord-Scharwoude
 • Molenaar & Hermes advocaten en mediators.
  Gespecialiseerd in Personen-
  en Familierecht en Arbeidsrecht .

  Lees meer

Molenaar & Hermes advocaten en mediators. Gespecialiseerd in Personen- en Familierecht en Arbeidsrecht.

Lees meer

Over ons kantoor

Wij zijn hét advocatenkantoor in Langedijk e.o., met een Langedijkse no-nonsense mentaliteit. Wij zijn toegankelijk, eerlijk en oplossingsgericht, onzinnige procedures doen wij niet aan.

Wij zijn goed in ons vak en ons motto is dan ook “wij kunnen het beter”.

Hiermee bedoelen we dat wij er steeds naar streven om onszelf te verbeteren om daardoor beter te worden dan andere advocaten.

Wij staan naast clienten uit Langedijk, de hele regio bij: Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar en natuurlijk ook daarbuiten.

team mhadvocaten
Uw zaak gaat ons aan het hart.
Wij zijn betrokken, we zullen ons maximaal inspannen om het beste resultaat te bereiken door overleg of door een procedure.

Onze advocaten

 • Luella Hermes

  Advocaat | Arbeidsrechtspecialiste

  Zoekt u een echt goede arbeidsrecht specialist?

  Zoek dan niet verder. Luella is zeer ervaren, doortastend en weet waar ze over praat.

  Luella is een gepassioneerd advocaat en mediator. Met haar bevlogenheid haalt zij het maximale uit elke zaak. Als specialist arbeidsrecht staat zij werkgevers, werknemers, ambtenaren en overheden op deskundige wijze bij. Maar ook op andere rechtsgebieden zoals ondernemingsrecht, verbintenissenrecht en familierecht is zij goed in wat zij doet.

  Wat zeggen clienten over Luella:

  Jeff K, Amsterdam

  Luella heeft heel goed aangevoeld wat voor mij belangrijk was en ik heb haar ervaren als een zeer goede partner met het juiste advies. Het ging mij namelijk niet om zo min mogelijk salaris betalen, maar dat zaken moet blijven kloppen: recht is recht en krom is krom.

 • Marina Molenaar

  Advocaat | Familierechtspecialiste

  Familierecht dat is een vak! Een vak dat Marina uitstekend beheerst.

  Marina is één van onze familierechtspecialisten.

  Marina is een slimme, scherpzinnige advocaat en mediator. Marina heeft verstand van cijfers, het geen essentieel is voor alimentatietekenen en verdelingen.

  Zij staat veelvuldig ondernemers bij in een familiekwestie of bij de ontvlechting van een onderneming. Maar ook op andere rechtsgebieden, zoals ondernemingsrecht, verbintenissenrecht, huurrecht en incasso’s is zij goed in wat zij doet.

  Wat zeggen clienten over Marina:

  Bert Wilms, Castricum

  Ter zake kundig, oprecht sympathiek, begripvol doortastend en oplossingsgericht. Zo heb ik Marina Molenaar leren kennen in een 2,5 jaar durende echtscheidingsprocedure. Top Familierecht advocaat.

 • Maartje Melissen

  Advocaat Familierecht, Strafrecht, Arbeidsrecht

  Maartje is bevlogen op diverse rechtsgebieden, waaronder famiierecht, strafrecht en arbeidsrecht.

  Maartje hanteert een professionele, menselijke benadering. Betrokken, rechtvaardig en no-nonsense zijn de drie belangrijkste punten die Maartje nastreeft in haar rol als advocaat. Hoewel de juridische aspecten voorop dienen te staan in zaken vindt Maartje dat ook de persoonlijke belangen duidelijk moeten meewegen.

Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur

Werknemers genieten een grote bescherming in het recht, omdat zij een afhankelijke en zwakkere positie innemen tegenover de werkgever. Hoe creatief werkgevers zijn om die beschermende regels te omzeilen, doet zelfs mij als ervaren arbeidsrechtelijke advocaat verbazen.

Laatst mocht ik een cliënte bijstaan wiens arbeidsovereenkomst van zes maanden inmiddels al twee maal stilzwijgend was verlengd. Cliënte had daarmee inmiddels rechtens een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur, maar realiseerde zich dat niet. Sterker, zij dacht nog steeds op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur te werken.
Haar werkgever wilde zijn bedrijf verkopen en de potentiële koper wilde het bedrijf liever zonder personeel overnemen, althans niet gebonden zijn aan alle rechten die de werknemers hadden opgebouwd. Aldus stond de werkgever voor een probleem: hoe kom je van een goed functionerend personeelslid af? Creatief bedacht de werkgever het volgende. Hij vertelde de werknemer dat hij zijn bedrijf zou beëindigen, maar dat hij haar tot de beëindiging graag in dienst wilde houden. Daarvoor moest de laatste arbeidsovereenkomst (verlenging nummer drie) “even goed vastgelegd worden” en zo bood de werkgever de werknemer een arbeidsovereenkomst met terugwerkende kracht aan voor de duur van negen maanden in plaats van zes maanden, waarbij de opzegging tegen het einde daarvan direct ook werd vastgelegd. Direct na het tekenen zei de werkgever al “dat was niet zo slim van je, je hád een overeenkomst voor onbepaalde tijd”. Zo kwam cliënte bij mij.

We startte een procedure tegen de voormalig werkgever om de overeenkomst van negen maanden te vernietigen en aanspraak te maken op de overeenkomst voor onbepaalde duur. Daags voor de zitting werd de overnamepartij bekend en ontstond het belang ook die in de procedure te betrekken i.v.m. voortgezet dienstverband. Immers, de nieuwe werkgever is niet gebonden aan de uitspraak tegen de oude werkgever. Om te voorkomen dat cliënt in een vacuüm van argumenten zou kunnen worden getrokken, besloten we ook de nieuwe werkgever voor het kort geding op te roepen. Hierover hadden wij uiteraard contact met de kantonrechter, die geen enkel bezwaar had. Dit bleek een goede zet te zijn geweest, de werkgever zag een procedure niet zitten en partijen – cliënte, voormalig werkgever en nieuwe eigenaar – kwamen tot een goede overeenstemming.

Bent u werkgever of werknemer en heeft u behoefte aan een goed advies op het gebied van arbeidsrecht? Mr. Hermes is gespecialiseerd op arbeidsrecht en ook lid van de VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland), neemt u gerust contact met ons kantoor op, wij staan u graag bij tegen scherpe uurtarieven of op toevoeging.

mr. L.N. Hermes
Molenaar en Hermes advocaten te Noord-Scharwoude
Telefoonnummer 0226-748048
www.mhadvocaten.nl

Marco en Monique

Mr. Molenaar heeft onze belangen behartigd in een familiezaak. Tijdens het kennismakingsgesprek voelden wij ons gehoord en was ons al snel duidelijk dat Marina begreep wat we hadden doorstaan. Haar open en eerlijke benadering, haar empathie en deskundigheid naar ons én haar respectvolle houding in het voortraject en tijdens de zitting naar de "tegenpartij" heeft ons van het begin af aan en goed gevoel gegeven. Ons beschadigde gevoel in de advocatuur is daardoor hersteld. Dat de uiteindelijke beschikking onze wensen heeft vervuld danken wij dan ook aan Marina en haar medewerkers!. Dank voor de start van een nieuwe toekomst.

 • Ter zake kundig, oprecht sympathiek, begripvol doortastend en oplossingsgericht. Zo heb ik Marina Molenaar leren kennen in een 2,5 jaar durende echtscheidingsprocedure. Top Familierecht advocaat.
 • Marina heeft mij uitstekend bijgestaan bij het laten aanpassen van de alimentatie. Ze had goede tips over een belastingteruggave en de manier waarop we dingen zouden aanpakken. Marina reageerde altijd snel op vragen en hied de regie. Haar hulp heeft mijn vertrouwen in advocaten weer hersteld.
 • Ik wil mr. Seen bedanken voor al haar hulp omtrent een verzoek tot kinderalimentatie. Heel fijn hoe snel zij reageerde op al mijn vragen en hoe goed zij mij adviseerde. Ik hoop dat het niet meer nodig hoeft te zijn, maar mocht dat wel het geval zijn kom ik zeker weer bij haar terug
 • Wij zijn groot-pleegouders met voogdij. Mevrouw mr. Seen heeft ons geweldig bijgestaan in een complexe rechtszaak die de Raad van de Kinderbescherming (RvdK) in opdracht van de gemeente aanspande. Mede door haar heldere betoog werden zowel de RvdK als de Gecertificeerde Instelling (GI) door de jeugdrechter in Den Haag op de vingers getikt en wonnen wij de zaak glansrijk.
 • Ik ben zeer tevreden over het advocatenkantoor Molenaar & Hermes. Zij zijn zeer deskundig op het terrein van echtscheidingen heb ik ervaren. Meerdere keren ben ik met mijn advocaat bij de Rechtbank geweest en zij heeft voor mij het maximale er uit gehaald. Zij bewaken het proces goed en verstrekken de juiste informatie. Ik zal anderen zeker aanraden voor hun te kiezen!
 • Als ik het over rmijn advocaat heb, dan praat ik wel eens over mijn pitbull. Niet omdat ze er zo gevaarlijk uit ziet, maar omdat ze haar tanden er zo stevig in kan zetten. Ze is scherp, doortastend en heeft een helder doel voor ogen. Als hondentrainer maak ik wel vaker vergelijkingen tussen hond en mens en zou bij haar eerder aan een Bordercollie denken; vriendelijk uiterlijk, doeltreffend, graag werken voor de opdrachtgever, rechtvaardig en bijzonder intelligent. Vanuit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat je bij mr. Molenaar in goede handen bent en met vertrouwen de rechtszaal kan betreden. Tot nu toe heeft ze mij met succes vertegenwoordigd en ik beveel haar dan ook van harte aan.

UITGELICHT