Dorpsstraat 608
1723 HJ Noord-Scharwoude
 • Molenaar & Hermes advocaten en mediators.
  Gespecialiseerd in Personen-
  en Familierecht en Arbeidsrecht .

  Lees meer

Molenaar & Hermes advocaten en mediators. Gespecialiseerd in Personen- en Familierecht en Arbeidsrecht.

Lees meer

Over ons kantoor

Wij zijn hét advocatenkantoor in Langedijk e.o., met een Langedijkse no-nonsense mentaliteit. Wij zijn toegankelijk, eerlijk en oplossingsgericht, onzinnige procedures doen wij niet aan.

Wij zijn goed in ons vak en ons motto is dan ook “wij kunnen het beter”.

Hiermee bedoelen we dat wij er steeds naar streven om onszelf te verbeteren om daardoor beter te worden dan andere advocaten.

Wij staan naast clienten uit Langedijk, de hele regio bij: Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar en natuurlijk ook daarbuiten.

team mhadvocaten
Uw zaak gaat ons aan het hart.
Wij zijn betrokken, we zullen ons maximaal inspannen om het beste resultaat te bereiken door overleg of door een procedure.

Onze advocaten

 • Luella Hermes

  Advocaat | Arbeidsrechtspecialiste

  Zoekt u een echt goede arbeidsrecht specialist?

  Zoek dan niet verder. Luella is zeer ervaren, doortastend en weet waar ze over praat.

  Luella is een gepassioneerd advocaat en mediator. Met haar bevlogenheid haalt zij het maximale uit elke zaak. Als specialist arbeidsrecht staat zij werkgevers, werknemers, ambtenaren en overheden op deskundige wijze bij. Maar ook op andere rechtsgebieden zoals ondernemingsrecht, verbintenissenrecht en familierecht is zij goed in wat zij doet.

  Wat zeggen clienten over Luella:

  Jeff K, Amsterdam

  Luella heeft heel goed aangevoeld wat voor mij belangrijk was en ik heb haar ervaren als een zeer goede partner met het juiste advies. Het ging mij namelijk niet om zo min mogelijk salaris betalen, maar dat zaken moet blijven kloppen: recht is recht en krom is krom.

 • Marina Molenaar

  Advocaat | Familierechtspecialiste

  Familierecht dat is een vak! Een vak dat Marina uitstekend beheerst.

  Marina is één van onze familierechtspecialisten.

  Marina is een slimme, scherpzinnige advocaat en mediator. Marina heeft verstand van cijfers, het geen essentieel is voor alimentatietekenen en verdelingen.

  Zij staat veelvuldig ondernemers bij in een familiekwestie of bij de ontvlechting van een onderneming. Maar ook op andere rechtsgebieden, zoals ondernemingsrecht, verbintenissenrecht, huurrecht en incasso’s is zij goed in wat zij doet.

  Wat zeggen clienten over Marina:

  Bert Wilms, Castricum

  Ter zake kundig, oprecht sympathiek, begripvol doortastend en oplossingsgericht. Zo heb ik Marina Molenaar leren kennen in een 2,5 jaar durende echtscheidingsprocedure. Top Familierecht advocaat.

 • Maartje Melissen

  Advocaat Familierecht, Strafrecht, Arbeidsrecht

  Maartje is bevlogen op diverse rechtsgebieden, waaronder famiierecht, strafrecht en arbeidsrecht.

  Maartje hanteert een professionele, menselijke benadering. Betrokken, rechtvaardig en no-nonsense zijn de drie belangrijkste punten die Maartje nastreeft in haar rol als advocaat. Hoewel de juridische aspecten voorop dienen te staan in zaken vindt Maartje dat ook de persoonlijke belangen duidelijk moeten meewegen.

Werknemers en relatieproblemen: wat kunt u als werkgever doen om verzuim te voorkomen?

Kent u dat? U bent werkgever en een van uw personeelsleden ligt in scheiding. Heel vervelend voor de werknemer, maar ook voor u als werkgever. Uw werknemer zit namelijk niet lekker in zijn vel, is er niet helemaal bij met zijn hoofd, slaapt slecht en ga zo maar door. De arbeidsproductiviteit van een werknemer in echtscheiding daalt in de meeste gevallen substantieel. In het ergste geval veroorzaakt de scheiding zoveel stress dat de desbetreffende werknemer zich ziek meldt. Dit leidt tot nog meer problemen op de werkvloer. Andere collega’s moeten het werk overnemen en raken overbelast of u moet dure vervanging regelen. Allemaal dingen waar u als werkgever niet op zit te wachten.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het ziekteverzuim van gescheiden medewerkers hoger ligt dan het ziekteverzuim van gehuwde werknemers. Daarnaast heeft onderzoeksbureau Econovision onderzocht wat werkgevers aan extra ziektekosten kwijt zijn bij werknemers die in scheiding liggen. Uit dit onderzoek is gebleken dat deze extra ziektekosten voor werkgevers in Nederland 438 miljoen euro per jaar kosten.

André Rouvoet, voorzitter van het Platform Divorce Challenge, heeft onlangs een onderzoek gedaan naar vechtscheidingen. Tijdens dit onderzoek heeft Rouvoet het standpunt ingenomen dat werkgevers daarin ook een verantwoordelijkheid hebben. Volgens Rouvoet moeten werkgevers meer aandacht besteden aan werknemers die in scheiding liggen. Dit is niet alleen in het belang van de medewerker, maar ook in het belang van de werkgever zelf. Werkgevers kunnen er volgens Rouvoet zelf voor zorgen dat het ziekteverzuim van hun werknemers in scheiding en de daarmee gepaard gaande kosten worden verminderd. Volgens Rouvoet kunnen werkgevers dit bewerkstelligen door een mediationtraject voor hun werknemers in scheiding te financieren. Doordat werkgevers een mediationtraject vergoeden voor hun werknemers, kunnen zij ervoor zorgen dat de echtscheiding van hun werknemer zo soepel mogelijk verloopt. Een vechtscheiding kan middels een mediationtraject voorkomen of beperkt worden, waardoor het ziekteverzuim en het verlies aan arbeidsproductiviteit van de werknemers zoveel mogelijk wordt gereduceerd. Voor werkgevers is het dan ook de moeite waard om te investeren in hun werknemers in scheiding.

Molenaar & Hermes Advocaten en Mediators heeft een mediationpakket ontwikkeld die werkgevers voor hun werknemers in scheiding kunnen aanschaffen. Het mediationpakket wordt door u als werkgever betaald en is bedoeld voor de werknemer en zijn of haar ex-partner. Het pakket bestaat uit drie mediationgesprekken met een gespecialiseerd familierechtadvocaat/mediator, een ouderschapsplan, een echtscheidingsconvenant en het indienen van een verzoek bij de rechtbank en heeft een vaste prijs van € 3.000,-- excl. BTW. Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u als werkgever geïnteresseerd in het mediationpakket voor een werknemer in scheiding? Neem dan gerust contact op met Marina Molenaar op 0226-748048.

Marco en Monique

Mr. Molenaar heeft onze belangen behartigd in een familiezaak. Tijdens het kennismakingsgesprek voelden wij ons gehoord en was ons al snel duidelijk dat Marina begreep wat we hadden doorstaan. Haar open en eerlijke benadering, haar empathie en deskundigheid naar ons én haar respectvolle houding in het voortraject en tijdens de zitting naar de "tegenpartij" heeft ons van het begin af aan en goed gevoel gegeven. Ons beschadigde gevoel in de advocatuur is daardoor hersteld. Dat de uiteindelijke beschikking onze wensen heeft vervuld danken wij dan ook aan Marina en haar medewerkers!. Dank voor de start van een nieuwe toekomst.

 • Ter zake kundig, oprecht sympathiek, begripvol doortastend en oplossingsgericht. Zo heb ik Marina Molenaar leren kennen in een 2,5 jaar durende echtscheidingsprocedure. Top Familierecht advocaat.
 • Marina heeft mij uitstekend bijgestaan bij het laten aanpassen van de alimentatie. Ze had goede tips over een belastingteruggave en de manier waarop we dingen zouden aanpakken. Marina reageerde altijd snel op vragen en hied de regie. Haar hulp heeft mijn vertrouwen in advocaten weer hersteld.
 • Ik wil mr. Seen bedanken voor al haar hulp omtrent een verzoek tot kinderalimentatie. Heel fijn hoe snel zij reageerde op al mijn vragen en hoe goed zij mij adviseerde. Ik hoop dat het niet meer nodig hoeft te zijn, maar mocht dat wel het geval zijn kom ik zeker weer bij haar terug
 • Wij zijn groot-pleegouders met voogdij. Mevrouw mr. Seen heeft ons geweldig bijgestaan in een complexe rechtszaak die de Raad van de Kinderbescherming (RvdK) in opdracht van de gemeente aanspande. Mede door haar heldere betoog werden zowel de RvdK als de Gecertificeerde Instelling (GI) door de jeugdrechter in Den Haag op de vingers getikt en wonnen wij de zaak glansrijk.
 • Ik ben zeer tevreden over het advocatenkantoor Molenaar & Hermes. Zij zijn zeer deskundig op het terrein van echtscheidingen heb ik ervaren. Meerdere keren ben ik met mijn advocaat bij de Rechtbank geweest en zij heeft voor mij het maximale er uit gehaald. Zij bewaken het proces goed en verstrekken de juiste informatie. Ik zal anderen zeker aanraden voor hun te kiezen!
 • Als ik het over rmijn advocaat heb, dan praat ik wel eens over mijn pitbull. Niet omdat ze er zo gevaarlijk uit ziet, maar omdat ze haar tanden er zo stevig in kan zetten. Ze is scherp, doortastend en heeft een helder doel voor ogen. Als hondentrainer maak ik wel vaker vergelijkingen tussen hond en mens en zou bij haar eerder aan een Bordercollie denken; vriendelijk uiterlijk, doeltreffend, graag werken voor de opdrachtgever, rechtvaardig en bijzonder intelligent. Vanuit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat je bij mr. Molenaar in goede handen bent en met vertrouwen de rechtszaal kan betreden. Tot nu toe heeft ze mij met succes vertegenwoordigd en ik beveel haar dan ook van harte aan.

UITGELICHT